Lijst ‘bijzondere’ Personen

Deze pagina met de alfabetische  lijst van ‘bijzondere’ personen, bevat (uiteraard onvolledig!) die personen die belangrijk zijn geweest (of nog zijn) voor de ontwikkeling van het Nat.Lab. Niet alleen op (bestuurs)technisch en wetenschappelijk gebied, maar zeker ook op sociaal-cultureel gebied. De wijze waarop  beide gebieden hebben kunnen samengaan, creëerde die unieke sfeer van het instituut Nat.Lab.. Uw bijdrage is daarbij van groot belang. Niet alleen qua aan- en invulling van namen maar liefst ook met feiten, foto’s en verhalen van en over de personen in deze lijst. Vul deze lijst aan, vul hem in, kortom laten wij er iets moois en unieks van maken.

3 gedachten over “Lijst ‘bijzondere’ Personen

 1. Hans Brink

  Hallo Henk,
  Ik mis de naam van Liong Tan in jouw lijstje. Er is toch inmiddels wel wat te vinden over hem. Toch??
  Hartelijke groet,
  Hans

  Reageren
 2. Nicole van Steenbergen-Moeskops

  Een bijzonder persoon was Piet Bongers, hij was groepsleider van de groep Magnetisme (Helmut Gassen was o.a. een groepslid) , een paar jaar samen met Ulrich Enz. Later was hij ook wetenschappelijk adviseur. Helaas is hij reeds een aantal jaren geleden overleden. Hij heeft zich o.a. beziggehouden met Supergeleiding (daar hield o.a. Peer Zalm zich ook mee bezig).

  Reageren
 3. E.C.Dijkmans

  Een in mijn ogen zeer interessant onderzoek is gedaan door Martin van der Mark? om borst kanker onderzoek te doen via optische straling in plaats van rontgenstraling. Het onderzoek was succesvol, alleen de behoudende medische wereld was er niet rijp voor. De methode vereiste ook niet dat borsten werden platgedrukt tussen twee glazen platen, hetgeen veel vrouwvriendelijker was. Vraag Martin om meer informatie.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *